Samen werken aan Smart Sustainable Cities: het Utrechtse model

HIGHLIGHTS conferentie Samen werken aan Smart Sustainable Cities: het Utrechtse model

Op vrijdag 5 juni vond de conferentie ‘Samen werken aan Smart Sustainable Cities: het Utrechtse model’ plaats. De aanleiding voor het congres was enerzijds het eenjarig bestaan van het Utrechtse Centre of Expertise Smart Sustainable Cities in mei 2015 en anderzijds de start van de nieuwe Bachelor Built Environment van Hogeschool Utrecht per september 2015.

Aantal aanwezigen: 240 bezoekers.

Het programma in vogelvlucht

  • Een lign-up van inspirerende sprekers, onder wie Europarlementariër Bas Eickhout, Nederlands bekendste projectontwikkelaar Rudy Stroink, kunstenaar-morfoloog Michel Huisman en kunstenaar-cineast Joost Conijn.
  • De presentatie van de nieuwe HU Bachelor Built Environment door instituutsdirecteur Bas van der Veen, met aansluitend de reacties van een panel van belangrijke stakeholders, onder wie Martin van Pernis (Verkenningscommissie HBO Techniek), José Dohle (Bouwend Nederland), Alfred Boot (Dura Vermeer), Jan-Paul Boutkan (Stadsingenieurs gemeente Enschede) en Lot van Hooijdonk (wethouder gemeente Utrecht). Uit hun positieve feed-back bleek dat zij de nieuwe brede opleiding tot stadsingenieur van harte ondersteunen.
  • Twee rondes van workshops met mooie voorbeelden van projecten, waarin onderwijs, onderzoek en beroepspraktijk gezamenlijk hebben gezorgd voor duurzame oplossingen voor de stad van de toekomst.
  • Tot slot de officiële overhandiging van het advies van CoE’s en Topconsortia Kennis en Innovatie door Anton Franken (college van bestuur HU) aan Teun Bokhoven (Topteam Energie) en Ivo Opstelten (CoE Smart Sustainable Cities). In dit rapport staan aanbevelingen hoe het hbo in stelling kan worden gebracht om de ambities van het Energieakkoord versneld te realiseren. 

Waarderingscijfer 
Uit de evaluatieformulieren bleek dat de conferentie ruimschoots aan de verwachtingen heeft voldaan. 
● algemene waardering: 8,1
● rapportcijfer lezingen: 7,9
● rapportcijfer workshops:7,4
● rapportcijfer organisatie: 8,5

Nieuwsbericht
Kijk hier voor het nieuwsbericht.

Presentaties sprekers 
Klik hier voor de presentaties van de sprekers.

Workshoppresentaties
Klik hier voor de workshoppresentaties.

Foto's
Klik hier voor de foto's.

Videorapportages
Klik hier voor de link naar het plenaire programma tot de koffiepauze.
Klik hier voor de link naar het plenaire programma na de lunch tot de theepauze.
Klik hier voor de link naar het plenaire programma na de theepauze.

Filmpje interview met Martin van Pernis
Klik hier voor het filmpje met het interview met Martin van Pernis (Verkenningscommissie HBO Techniek) over de nieuwe Bachelor Built Environment.

Meer informatie?
● Kijk hier voor informatie over het Centre of Expertise Smart Sustainable Cities.
● Kijk hier voor meer informatie over de nieuwe Bachelor Built Environment of neem contact op met de opleidingsmanagers Robert van Ingen, Yvonne Luiken of Andrea Hagen (klik voor contactformulier).