Lezingen

Er zijn in totaal drie lezingen:
 

Ruimte voor toppers met ambitie: het hoe en waarom van het HU Excellentieprogramma

In zijn lezing legt Jan Bogerd uit waarom de HU een Excellentieprogramma voor talentvolle en ambitieuze studenten heeft ontwikkeld. Dit in aansluiting op landelijk beleid rond Excellentie en de grotere vraag vanuit het bedrijfsleven naar excellente afgestudeerden. De HU is momenteel hard bezig om haar Excellentieprogramma niet alleen intern maar ook bij het beroepenveld onder de aandacht te brengen. Hierna gaat Jan kort in op de wijze waarop de HU de honourstrajecten vorm heeft gegeven met een meerjarig Honoursprogramma en een flexibele Sterrenroute.

 

Toptalent in the picture: presteren loont!

Bram Ronnes vertelt hoe hij zijn ervaringen als Olympisch en WK-topsporter heeft kunnen benutten in zijn latere maatschappelijke carrière. Hij bewijst hoe succesvol je kunt zijn in het bereiken van ambitieuze doelen die je jezelf stelt, en hoe het je zelfvertrouwen versterkt als je die doelen ook daadwerkelijk weet te realiseren.

 

Hoogvliegers gevraagd

Bernard Wientjes zal vanuit zijn ervaring als voormalig werkgeversvoorzitter aangeven waarom het bedrijfsleven behoefte heeft aan excellent afgestudeerde studenten met ambitie. Hierna zal hij zijn visie geven op het Excellentieprogramma van de HU. Ook zal hij uitleggen waarom een student met een Honours Certificaat of Ster Verklaring op zak duidelijk betere start- en carrièrekansen op  de arbeidsmarkt heeft.