Duurzaam doen

 • Ruim 275 bezoekers
  De achtergronden van de deelnemers varieerden van gemeente en provincie, brancheorganisaties, woningcorporaties, uitvoerende bouwbedrijven en organisatie- en adviesbureaus tot (oud)studenten en (oud)medewerkers.
 • Rapportcijfer: 8
  Uit de evaluatieformulieren bleek dat de conferentie met waarderingscijfer 8 ruimschoots aan de verwachtingen van de bezoekers heeft voldaan.
 • Impressie inhoud en sfeer
  Naast twee inspirerende lezingen van Ruud Koornstra (Nederlands bekendste ‘sustainability’ ondernemer) en Andy van den Dobbelsteen (hoogleraar Climate Design & Sustainability) vond tijdens de conferentie de presen- tatie plaats van de drie innovatielabs van het HU-duurzaamheidsprogramma ‘De Omslag’: Green Prototyping Platform (GPP), Duurzame Upgrading Woonwijken en Clean Behave. De focus lag die middag echter op GPP, als eerste Utrechtse duurzame innovatie lab met al zichtbare resultaten. Bedrijven kregen de kans om in woord en beeld kennis te nemen van 3 succesvolle GPP-projecten: de zelfvoorzienende recreatiewoning U-Tope, de zelfvoorzienende Duurzame Bouwplaats en de Happy Healthy School. Onder leiding van Gerard Vos (mede- oprichter platform Duurzaam Gebouwd) vond vervolgens een levendige discussie plaats met de zaal en de prominenten van het expertpanel: Ruud Koornstra, Andy van den Dobbelsteen, Stefan van Uffelen (voorzitter Dutch Green Building Council), Harrie Bosch (wethouder Wonen Utrecht) en Monique Waarts (directeur Mitros Maat- schappelijk Vastgoed). Het congres werd afgesloten met de formele opening van GPP door Harrie Bosch, Johan Valster (commercieel directeur Strukton) en André Henken (directeur FNT-HU), onder leiding van Huib de Jong (lid college van bestuur HU). Aansluitend kreeg de eerste lichting GPP-studenten een certificaat van deelname uitgereikt. Tijdens de kennismarkt konden alle aanwezigen nader kennismaken met alle innovatielabs en in het bijzonder met de projecten van GPP.

  Ga voor meer informatie over GPP naar de websites: www.greenprototypingplatform.org, www.u-tope.nl en www.happyhealthyschool.com