Symposium ‘DefoGuide: een innovatief model voor deformatiemetingen’

HIGHLIGHTS symposium ‘DefoGuide: een innovatief model voor deformatiemetingen’

Op donderdag 19 mei 2016 organiseerde Hogeschool Utrecht, samen met de TU Delft en partners uit overheid en bedrijfsleven, het symposium ‘DefoGuide: een innovatief model voor deformatiemetingen’. In dit congres gingen de ruim 100 bezoekers onder leiding van dagvoorzitter Hiddo Velsink met elkaar in gesprek over geodetische deformatiemetingen en -analyses. Op basis van de evaluatiecijfers (rapportcijfer 8) mogen we terugkijken op een geslaagde bijeenkomst.

Het programma in vogelvlucht

  • De middag begon met een drietal lezingen ‘Signaal en ruis in geodetische deformatieanalyse’ van Ramon Hanssen (hoogleraar TU Delft), ‘Normering: een fundament voor geodetische deformatieanalyse?’ van Martin Kodde (Fugro), en ‘Deformatiemetingen verwerken met MOVE3’ van Gijs Boekelo (Sweco). 
  • Vervolgens presenteerde Hiddo het nieuwe normeringsmodel voor deformatiemetingen, dat hij samen met de partners ontwikkelde in het kader van het onderzoeksproject DefoGuide. 
  • Na dit plenaire deel gingen de deelnemers in twee workshoprondes aan de slag met een aantal stellingen én konden ze zelf kennismaken met het nieuwe model. 
  • Aan het einde van de middag trof men elkaar weer bij de wrap-up, om samen met de workshopleiders Hiddo Velsink, Ramon Hanssen en Freek van Leijen (TU Delft) de oogst van de workshopsessies te delen. Een tekenaar legde de resultaten van de dag vast in een visual design.

Presentaties sprekers 
Klik hier voor de presentaties van de sprekers.

Foto's
Klik hier voor de foto's.

Videorapportages
Klik hier voor het plenaire programma tot de workshops
Klik hier voor het plenaire programma na de workshops

Visual design
Klik hier om de visuele samenvatting van de middag te downloaden.

Meer informatie?

  • Kijk hier om het eindrapport van het onderzoeksproject DefoGuide te downloaden.
  • Kijk hier voor meer informatie over het promotieonderzoek van Hiddo Velsink.