Co-design live

  • HU-lector Remko van der Lugt en Mechteld Bakkeren (Syntens) presenteerden de resultaten van het eerste landelijke onderzoek naar de praktische toepassing van co-design live voor het MKB. Hoe betrek je als ontwerper of ondernemer gebruikers bij ideevorming en productontwikkeling; aan de hand van een aantal praktische cases legden ze uit hoe je dit kunt aanpakken.
  • Alle deelnemers ontvingen kosteloos de onderzoekspublicatie 'Co-design in een Pressure Cooker; Tips en trucs voor ontwerpers en MKB-bedrijven.
  • Zes workshops met verdiepende informatie over en praktische voorbeelden van enkelel veelgebruikte methodieken voor de toepassing van co-design. Tevens uitleg over de mogelijke financiering voor MKB-bedrijven van co-designworkshops en creatieve sessies bij Hogeschool Utrecht middels de inzet van innovatievouchers via het MKB Loket.
  • Officiële ingebruikname door mr. Jan Ekkers, gedeputeerde EZ provincie Utrecht, van de ConceptSpace van Hogeschool Utrecht, dé plek voor creatieve (co-design) workshops en gebruikersonderzoek.
  • De uitreiking van de 'HU Co-design Voucher 2009' aan Marise Schot (Ontwerpstudio Schot) en Tarek Ghoban (Icy Solutions). Zij wonnen hiermee ieder voor hun bedrijf een gratis creatief ontwerptraject in de ConceptSpace van Hogeschool Utrecht.